Appene jeg bruker mest (2021)

Appene jeg bruker mest (2021)

Hva bruker du til X er et spørsmål jeg ofte får, så hva passer vel bedre da enn å lage en oversikt.

Først av alt: jeg digger Apple, og Apple sitt økosystem ligger i bunn av de fleste andre appene jeg bruker. Selskapet mitt bruker også Google Workspace (tidligere G Suite), så du vil ha mer nytte av tipsene mine om du gjør det samme.

Hardware

I mine yngre dager var jeg en gadget freak, men har de siste årene blitt mindre opptatt av materialisme. Gleden av en ny dings har blitt mindre, og behovet for å oppgradere har nesten forsvunnet.

Jeg har hverken TV eller fotokamera. Enten jeg vil ta et bilde eller se på en video, så gjøres alt med dingsene listet under.

 • 15” MacBook Pro - Arbeidshesten min er en MacBook Pro fra 2016. Jeg er storfornøyd med denne og det tyngste jeg bruker den til er mine egne feriebilder, så jeg er nok mange sesonger unna en oppdatering.
 • iPhone Xs - Vurderer ny ved neste oppdatering i 2021. Ønsker bedre kamera og 5G, men er samtidig fornøyd nok med den jeg har.
 • iPad Pro (3rd Gen) - Veldig fornøyd med denne og vurderer ikke bytte.
 • Apple Pencil (2nd Gen) - Prøver å lære meg å tegne.
 • Apple Watch (3rd Gen) - Brukes primært som aktivitetsmåler.
 • Kindle - Kjøpte denne for 4-5 år siden og leser de aller fleste bøkene på denne. Storfornøyd.

Software

Flott hardware hjelper lite om man ikke samtidig bruker god software. Jeg er som de fleste andre, og har alt for mange apper installert på telefon og laptop, så her deler jeg bare de viktigste.

Kommunikasjon

 • Superhuman (epostklient) - En nydelig og rask epostklient. Den bygger på toppen av Gmail, og gjør meg uten tvil mer produktiv på epost. Snooze funksjon, remind-me og tidsstyrt utsending er funksjoner jeg ikke lengre kan leve uten. Det enkle og rene brukergrensesnittet hvor du navigerer med tastaturet fremfor musen gjør alt mye enklere.
 • Mailman (epostkontroll) - En app som jobber i bakgrunn med å filtere ut eposter jeg ikke vil lese, og passe på at jeg bare de viktigste epostene slipper gjennom når jeg må fokusere.
 • Vimcal (Kalenderklient) - En rask kalenderklient som lar meg navigere med tastaturet. Raskere og mer intuitiv enn Google Calendar.
 • Notion (kunnskap og notater) - Notion trenger jeg å skrive et eget innlegg for å rettferdiggjøre hvor fantastisk denne appen er. Her lagrer jeg alle mine notater, ideer og skrevet kunnskap.
 • Miro (online whiteboard) - Et nydelig program jeg nylig tok i bruk. Digger å ha et uendelig stort whiteboard hvor jeg kan visualiserer ideer og prosesser.
 • Canva (design) - et nettbasert program for enkel bilderedigering og design.
 • Loom (video opptak) - For å spare tid når jeg skal kommunisere internt, så lager jeg ofte videoer hvor jeg snakker og viser frem på egen skjerm det jeg prøver å forklare. Loom gjør dette raskt og enkelt.
 • Cloudapp (deling av screenshots) - Lynrask deling av apper og småfiler. Veldig kjekk når jeg skal gi feedback.
 • Camo - Lar meg bruke iPhone som webcam. Kvaliteten er utrolig mye bedre enn det som er innebygd i Macen, og selv Logitech-kamera jeg kjøpte henger bak.
 • Ghost brukes til denne bloggen, og Squarespace brukes til KennethDreyer.com, Factory Tøyen og We Are Brands sin nettside.

Kunnskap

 • Notion (kunnskap og notater) - Notion trenger jeg å skrive et eget innlegg for å rettferdiggjøre hvor fantastisk denne appen er. Her lagrer jeg alle mine notater, ideer og skrevet kunnskap.
 • Pocket (lagre til å lese senere) - Jeg kommer over tiden over spennende artikler og rapporter, men har sjeldent tid til å lese de der og da. Da er Pocket en flott applikasjon som lar meg lagre fra f.eks laptopen, og lese den senere på mobil (også offline).
 • Castro (Podcast) - Jeg hører mye på Podcast, og da synes jeg Castro er den beste appen å lytte med. I tillegg til alle de vanlige funksjonene lar denne deg lage køer (og velge bort) episoder fra de mange Podcastene jeg abbonnerer på.
 • Goodreads (bøker) - Alle bøkene jeg leser legges ut på Goodreads, samt karakteren jeg gir boken og hvilken kategori den tilhører. Full sync mot Kindle.

Les mer: Hvordan holde seg oppdatert og lære dobbelt så mye

Nytteapper

 • 1Password (passord kontroll) - Passord er lett å glemme, og gode rutiner på tilgangskontroll har aldri vært viktigere. Har brukt 1password i mange år, har delt med alle selskapene jeg er involvert og selv familien bruker det i dag.
 • Zapier (automasjon) - Zapier er et superverktøy som brukes på tvers over en rekke applikasjoner jeg har. Registerer du deg som bruker på denne bloggen synces dataen din opp mot CMSet og nyhetsbrevdatabasen via Zapier.
 • Soulver (mattematikk) - Det er alltid små regnestykker som må gjøres. Valuta, statistikk og andre enkle regnestykker. Sjeldent trenger jeg et spreadsheet, og ofte er ikke den tradisjonelle kalkulatoren nok. Da er Soulver løsningen.
 • Paste er en kjekk liten app som holder styr på alt jeg copy-paster på tvers over enhetene.

Penger

 • Nordnet for aksjehandel.
 • MiraiEx og Coinbase for cryptohandel.
 • Revolut som hverdagsbank, samt at jeg har forskjellige valutakontoer her.
 • Brex er bedriftsbanken for We Are Brands.

Apper vi bruker i We Are Brands

Noen av verktøyene vi bruker i hele We Are Brands.

 • Google Workspace - Her får vi Gmail, kalender, analyseverktøy og Google Meet, og ikke minst hele “office-pakken” til Google.
 • Asana (prosjektstyring) - All prosjektrelatert kommunikasjon går gjennom Asana. Et flott verktøy, og ikke minst er vi veldig spente på fremtiden til Asana.
 • Slack brukes til all internkommunikasjon som ikke passer inn på Asana.
 • Shopify drifter hele retailplattformen vår.
 • Xero for regnskap og bokføring.
 • Brex for banktjenester.

På tvers over selskapet brukes det mange andre apper, så her forholder jeg meg til de jeg selv bruker ofte.

Hovedbilde av Daria Shevtsova fra Unsplash.